Mr. Drs. Renate Streng

Telefoon: +31(0) 6 - 28 48 7934
E-mail: renatestreng@bshealth.nl

Renate Streng is mede oprichter van BS Health Consultancy. Zij heeft Bedrijfseconomie gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam met als afstudeerrichting Management en Organisatie. Haar afstudeeronderzoek heeft zij geschreven bij Hay Group. Daarnaast heeft Renate Nederlands Recht gestudeerd met als specialisatie Bedrijfsrecht.

In 2004 is Renate als organisatieadviseur gestart bij Deloitte Consulting op de afdeling Strategie en Beleid. Binnen Deloitte heeft zij zich met name bezig gehouden met de gezondheidszorgmarkt naast dat ze diverse andere opdrachten heeft uitgevoerd in de profit-sector. Van 2006 tot begin 2008 was Renate werkzaam voor het Segment Zorgverzekeringen binnen Atos KPMG Consulting.

Renate heeft ruime advieservaring in de gezondheidsmarkt. Haar ervaring heeft betrekking op strategische- en beleidsvraagstukken voor onder andere individuele zorginstellingen, farmaceutische organisaties, zorgverzekeraars en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Internationaal is Renate betrokken geweest bij het verzorgen van workshops over Europese zorgstelsels voor het Turkse Ministery of Health en het opstellen van een strategisch business plan voor Frans onderdeel van een consumer business multinational.

Haar vaardigheden en rollen beslaan het analyseren en adviseren van zorgaanbieders, zorgverzekeraars, farmaceutische industrie en (rijks)overheden aangaande markt(be)werking, positionering en samenwerkingsvraagstukken. Ze is gespecialiseerd in het uitvoeren van marktanalyses, strategisch business planning en financiële analyses. Regelmatig brengt Renate publicaties en whitepapers uit over haar visie op de ontwikkelingen in de gezondheidszorgsector en de betekenis hiervan voor marktpartijen.